ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΪΤΗΣ ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΝΤΙΒΑΛΙΕ

Ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση του πρώην προέδρου της Αϊτής Ζαν-Κλοντ Ντιβαλιέ πρότεινε την παραπομπή του ενώπιον ποινικού δικαστηρίου για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, έγινε γνωστό τη Δευτέρα.



Οι μηνύσεις για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που κατατέθηκαν από πρώην αντιπάλους του Ντιβαλιέ, ο οποίος επέστρεψε στην Αϊτή τον Ιανουάριο του 2011 μετά από 25 χρόνια εξορίας στη Γαλλία, δεν έγιναν δεκτές σε αυτό το στάδιο.


Πάντως ο δικαστής δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους πρότεινε την παραπομπή μόνο για υπεξαίρεση.


Αν ο Ντιβαλιέ καταδικαστεί η ποινή δεν θα είναι μεγαλύτερη από πέντε χρόνια.


«Θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση αυτή, διότι ο κ. Ντιβαλιέ έχει ήδη δικαστεί τρεις φορές για υπεξαίρεση στην Αϊτή, τη Γαλλία και την Ελβετία», δήλωσε στο AFP ένας από τους δικηγόρους του Baby Doc, όπως λεγόταν ο πρώην ηγέτης της Αϊτής.


Ο συνήγορος τόνισε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πελάτη του (υπεξαίρεση) εκδικάστηκαν μετά από αίτηση του κράτους της Αϊτής και «δεν μπορεί να ξαναδικαστεί για τα ίδια πραγματικά περιστατικά, τα οποία έχουν παραγραφεί».


Ο Ντιβαλιέ κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την επιστροφή του στην Αϊτή πέρυσι μετά από 25 χρόνια (αυτό)εξορίας στη Γαλλία.


Η ηγεσία του συνοδεύτηκε από σωρεία δολοφονιών αντιφρονούντων από τους παραστρατιωτικούς και γενικότερα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και διαφθοράς. Διαδέχτηκε τον πατέρα του Φρανσουά Ντιβαλιέ ή Papa Doc το 1971 και κυβέρνηση ως το 1986 όταν ανατράπηκε από εξέγερση.
 

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου