ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Εκχώρηση των ελληνικών δημοσιονομικών σε ευρωπαίο επίτροπο, φέρεται να ζητά η Γερμανία!!

Την εκχώρηση της κυριαρχίας στη δημοσιονομική πολιτική ζητεί η Γερμανία από την Ελλάδα, πριν το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με τους Financial Times και το Reuters, στην κατοχή των οποίων περιήλθε αντίγραφο της γερμανικής πρότασης. Η Αθήνα πάντως υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σε αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένας επίτροπος που θα οριστεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορεί να ασκεί βέτο σε αποφάσεις επί των δημοσιονομικών που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με τους στόχους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές.
«Ενώπιον της απογοητευτικής μέχρι σήμερα προσαρμογής της, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», εκτιμά η γερμανική κυβέρνηση, επιδιώκοντας έτσι μια «πρωτοφανή επέκταση του ελέγχου της ΕΕ επί ενός κράτους μέλους», όπως σχολιάζουν οι Financial Times.
Ο επίτροπος, που θα οριζόταν από τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αναλάμβανε την ευθύνη εποπτείας όλων των μεγάλων τομέων δαπανών της ελληνικής κυβέρνησης.
Επίσης, η Αθήνα θα υποχρεωνόταν, σύμφωνα με την πρόταση των Γερμανών, να θεσπίσει νόμο που θα δεσμεύει μόνιμα τα κρατικά έσοδα προς εξυπηρέτηση του χρέους «κατά πρώτιστο». Ένας τέτοιος νόμος θα βεβαίωνε τις αγορές και τους πιστωτές ότι δε θα υπάρξει πτώχευση στο μέλλον, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν εσωτερικές συζητήσεις στο Eurogroup και προτάσεις, μία εκ των οποίων προέρχεται από τη Γερμανία, για το πώς θα αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό τρόπο προγράμματα στήριξης που βρίσκονται παρατεταμένα εκτός στόχων, για το εάν αυτό θα μπορεί να αγνοηθεί ή εάν πρέπει να πούμε "ως εδώ"» ανέφερε πηγή στο Reuters.
Η ίδια πηγή δήλωσε ότι σύμφωνα με προτάσεις, ευρωπαϊκοί θεσμοί που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβουν «συγκεκριμένες αρμοδιότητες λήψης αποφάσεων» για τη δημοσιονομική πολιτική. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη αυστηρότερο μέσω εξωτερικής τεχνογνωσίας» συμπλήρωσε η πηγή.
Το γερμανικό σχέδιο φέρεται να διανεμήθηκε στους αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης που απαρτίζουν τη λεγόμενη «ομάδα εργασίας του ευρώ» το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμού επιτρόπου για την Ελλάδα εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο και πρότεινε μάλιστα ταυτόχρονα ίδρυση Τράπεζας Στήριξης για την Ελλάδα, η οποία θα χορηγεί δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Αθήνα: Δεν το συζητάμε καν
Ελληνικές υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές απάντησαν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο. Ανάλογη πρόταση είχε κάνει στο παρελθόν και Ολλανδός υπουργός. Δεν το συζητάμε καν».
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI και  το μεσημέρι υπάρχει νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον Τσαρλς Νταλάρα για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.
Το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώ νωρίτερα, στις 4.00, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας στη Βουλή.
Και βέβαια οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να υιοθετήσουν μια νέα ευρωπαϊκή δημοσιονομική συνθήκη.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου