ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η Ντόρα θέλει μόνιμη σχέση...-ΞΑΝΑΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.!

Την ανάγκη... φιλοτιμία έχουν κάνει στη Ν.Δ. για την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, ωστόσο γύρω από αυτήν άρχισαν να δημιουργούνται σενάρια για την επόμενη μέρα. Ποια μέρα; Μα φυσικά αυτήν που η Ν.Δ. θα έχει ηττηθεί εκ νέου εκλογικά και θα αναζητεί τον επόμενο αρχηγό της. Μό­νο που υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο - για την ακρίβεια, τους... ξενοδόχους, που δεν εί­ναι άλλοι από τους αντιπροέδρους της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα. Η επιλογή αυτών των δύο πολιτικών στη θέ­ση των αντιπροέδρων ίσως ήταν η σοφότερη του Αντώνη Σαμαρά το τελευταίο διάστημα, ισχυρίζονται πολλά στελέχη της Ν.Δ. Τόσο ο Αβραμόπουλος όσο και ο Δήμας δεν έχουν δημιουργήσει μέχρι σήμερα κανένα πρόβλη­μα στον πρόεδρο της Ν.Δ., αν και βρέθηκαν πολλές φορές εκτεθειμένοι από αποφάσεις τρίτων, εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων. Αντιθέτως, κατάφεραν να διατηρήσουν κλί­μα ισορροπίας όταν συνεργάτες του Σαμαρά τους αμφισβητούσαν.

Πήγε για να μείνει
Αν και κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μιλάει σοβαρά για την επόμενη μέρα, πολλοί έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το κακό σενάριο: σε τίνος χέρια θα παραδοθεί η Ν.Δ. στην περίπτωση εκλογικής ήττας. Η Ντόρα, όσο και εάν δεν θέλει να το παραδεχτεί, γύρι­σε για να μείνει, διεκδικώντας αυτό που έχα­σε την προηγούμενη φορά στις εσωκομματι­κές εκλογές. Την προεδρική καρέκλα.
Το σενάριο αυτό δεν βρίσκει όμως πολλούς θερμούς υποστηρικτές, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην περίπτωση μιας δεινής ήττας οι δυο αντιπρόεδροι θα διαδραματίσουν ρό­λο. Και οι δυο χωρίς προσωπικούς στρατούς και κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από εξωθεσμικούς παράγοντες, έχουν καταφέρει να εργάζονται ουσιαστικά για τη Ν.Δ.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αβραμό­πουλος κατέθεσε μάλιστα την πρόταση για πάγωμα των μέτρων του Ιουνίου προκειμένου ο Σαμαράς να μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί τα μνημόνια απρόσκοπτα. Η θέση αυτή έγινε αποδεκτή αμέσως από τον πρόεδρο της Ν.Δ. και πάνω της θα χτιστεί ένα κομμάτι της προεκλογικής τακτικής που θα ακολουθήσει η Συγγρού.
Οι δυο άνδρες συνδέονται πολύ στενά, αφού, όπως είναι γνωστό, την κρίσιμη στιγμή των εσωκομματικών εκλογών ο Αβραμόπουλος αποσύρθηκε από την κούρσα της διεκδί­κησης της αρχηγίας υπέρ του Σαμαρά.
Ο Δήμας, από την πλευρά του, έχει αναλά­βει μεγάλο κομμάτι των ευρωπαϊκών επαφών. Όλο το διάστημα που η Ν.Δ. ακολουθούσε τον «αντιμνημονιακό» δρόμο και οι Ευρωπαίοι αντιμετώπιζαν τον Σαμαρά σαν μαύρο πρό­βατο ή σαν... Τσίπρα, ο Δήμας κρατούσε τις επαφές τόσο με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όσο και με την Κομισιόν και τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Κανείς από τους δύο δεν αμφισβήτησε πο­τέ τον Σαμαρά, αν και σε αρκετά θέματα είχαν διαφορετικές απόψεις. Μέσα από τη δικαιο­δοσία που τους έδινε ο ρόλος τους κατάφε­ραν πολλές φορές να αποσοβήσουν κρίσεις που δημιουργήθηκαν από ενέργειες τρίτων.
Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο αλλά και το... προσκήνιο της δεξιάς πολυκατοικίας ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις της Μπακογιάννη με τον Αβραμόπουλο δεν είναι οι καλύτερες, αφού του χρεώνει την ήττα της στις εσωκομ­ματικές εκλογές, παρ’ ότι στο παρελθόν είχαν υπάρξει φίλοι και συνεργάτες.
Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επι­κρατεί είναι το ότι ουκ ολίγα στελέχη, μετα­ξύ σοβαρού και αστείου, προειδοποιούν τον Αβραμόπουλο να μην παραδώσει το κόμμα τους αμαχητί, αφού, όπως λένε, η Ντόρα τη μά­χη της για την επόμενη μέρα θα τη δώσει οπωσ­δήποτε.



ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου