ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης στους Έλληνες σε Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες! ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΩΝ!!

Το κίνημα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες διαδίδεται μέσω διαδικτύου και εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με την 18η Φεβρουαρίου να αναφέρεται ως «ημέρα αλληλεγγύης στους Έλληνες». Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν σήμερα και μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Χτες, Τετάρτη, στην Αυστρία δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη.

Oι διαδηλώσεις στη Γαλλία οργανώνονται από αριστερά κόμμα, κινήματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η αρχή γίνεται σήμερα το απόγευμα στη Lyon και στη Μilliau.

Την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στη Marseille και τη Μans. Τέλος, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου διοργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Παρίσι και στη Nantes, αλλά και πάλι στη Marseille, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.


Την Τετάρτη δεκάδες Αυστριακοί συγκεντρώθηκαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες και την αντίθεσή τους στην «επιδιωκόμενη φτωχοποίηση και λεηλασία του ελληνικού λαού».

Η διαδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία της οργάνωσης «Occupy Austria». Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ένα ψήφισμα στον εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας, το οποίο είχε τίτλο «Αλληλεγγύη στους Έλληνες».

Σε αυτό αναφέρεται πως θα συνεχίσουν να αντιστέκονται κατά εκείνων που «αμφισβητούν τα θεμέλια της επιβίωσης των λαών» και επισημαίνεται η αλληλεγγύη του λαού της Αυστρίας και της Γερμανίας στους Έλληνες BIENNH

Στο ψήφισμα, καταγγέλλονται αφενός οι κυβερνήσεις, οι οποίες στο πλευρό των τραπεζών και των κερδοσκόπων, έχουν ως προσανατολισμό τους «τη λεηλασία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα» και αφετέρου, το προπαγανδιζόμενο από αυτές σύστημα της ανταγωνιστικότητας και της απεριόριστης ανάπτυξης, για να επιβάλουν απάνθρωπες περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα και την αγορά εργασίας και με αυτές να προστατεύσουν και να προωθήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολεμικών βιομηχανιών.

Ακόμη αναφέρονται στις αντικοινωνικές επιδιώξεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες  «δεν ανταποκρίνονται κατά κανέναν τρόπο στις βασικές προϋποθέσεις μιας αλληλέγγυας συμβίωσης των λαών, ενώ στη βάση αντιδημοκρατικών αποφάσεων, υπονομεύεται η κυριαρχία του λαού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή νομιμοποίηση αυτών των αποφάσεων και μέτρων».
Διαμαρτυρία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και στις Βρυξέλλες, έξω από το κτίριο του Eurogroup, την ώρα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, αλλά και στη Μαδρίτη, πριν δύο ημέρες, έξω από την ελληνική πρεσβεία.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

                                                                         ΜΑΔΡΙΤΗ


Σημειώνεται πως διάφορες κινήσεις αλληλεγγύης έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ισπανία κ.α.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ


ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου