ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αναδρομικό το «ψαλίδι» στους μισθούς..Aπο του Αγ.Βαλεντίνου..έτσι να νοιώσουμε τον ερωτισμό αναδρομικά..!

Η θέση σε εφαρμογή των ρυθμίσεων που είχαν ψηφιστεί για τα εργασιακά, με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε με πράξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζομένων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινών και σπουδών. Οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων, αναμένεται να γίνουν νόμος του κράτους μέχρι την Τετάρτη

 Ειδικότερα, ο εργοδότης θα μπορεί αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου να προχωρήσει σε μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και κατά 32% στους νέους έως 25 ετών, σύμφωνα με την πράξη υπουργικού συμβουλίου.
Για τις κλαδικές συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, δίνεται δυνατότητα 3 μηνών (έως τις 14 Μαΐου) για διάλογο μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών για την υπογραφή νέας σύμβασης, ενώ για τις συμβάσεις που είναι ήδη σε ισχύ, η τρίμηνη μετενέργεια ισχύει από τη λήξη τους.

Εάν δεν υπογραφεί νέα σύμβαση σε αυτό το διάστημα, εξακολουθούν να ισχύουν μόνον ο βασικός μισθός και τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εφόσον προβλέπονται.

Επίσης με την πράξη υπουργικού συμβουλίου «παγώνουν» από 14 Φεβρουαρίου οι ωριμάνσεις μέχρι το ποσοστό ανεργίας να διαμορφωθεί κάτω του 10%. Τέλος παύει η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε συζήτηση και για την επιλεκτική χρεοκοπία, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν μετά τη συνεδρίαση ότι ήταν αναμενόμενη και πως δεν δημιουργεί καμία επίπτωση στην ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για τη συνάντηση που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για την εξεύρεση κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την επιτάχυνση της πορείας των επενδύσεων.

Όσον αφορά στη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 2ας Μαρτίου, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι το αντικείμενο συζήτησης επρόκειτο να είναι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης και πως συνεπώς δεν επηρεάζει κατά κανέναν τρόπο τη χώρας μας η οποία έχει ενταχθεί σε ειδικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται και η ανακοίνωση της αντικατάστασής του. Στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό για το έργο του και ειδικότερα για το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των συνόρων.

Ακόμη, στο υπουργικό υπήρξε μια παρέμβαση για το «γενόσημο» από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτελεί κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει. Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από το νέο μνημόνιο, η οποία είναι πολύ σημαντική ως προς την εξοικονόμηση πόρων και, παράλληλα, χωρίς επίπτωση στην υγεία των πολιτών.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης εισηγήθηκε το νομοσχέδιο για το νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό




ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου