ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ Η «LEO BURNETT-PUBLICIS»

Στον «κυκεώνα» της προπτωχευτικής διαδικασίας εισέρχεται και επισήμως πλέον η άλλοτε κραταιά διαφημιστική εταιρεία «Leo Burnett-Publicis», με τους πιστωτές της, κατά κύριο λόγο τηλεοπτικούς σταθμούς, να χάνουν -μέχρι νεωτέρας- τη δυνατότητα διεκδίκησης των οφειλομένων τους, ποσά εκατομμυρίων ευρώ.
Με την υπ' αριθμό 983/26.10.2011 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείο Αθήνας, γίνεται αποδεκτή η αίτηση την οποία είχε υποβάλει ενώπιον της Δικαιοσύνης η εταιρεία, προκειμένου να υπαχθεί στην προπτωχευτική διαδικασία, γνωστή και ως άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, έως την έκδοση δικαστικής απόφασης, η οποία θα επικυρώσει ή όχι τη συμφωνία μεταξύ της «Leo Burnett-Publicis» και των πιστωτών της, απαγορεύει:



* Οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας.


* Την ατομική ή συλλογική αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος τής «Leo Burnett».


* Την κήρυξη της σε κατάσταση πτωχεύσεως.


* Τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση προσωρινή διαταγής σε βάρος της.


Ουσιαστικά, η εταιρεία -ακολουθώντας τ' αχνάρια της διαφημιστικής «Mass»- μπαίνει σε δικαστική προστασία και αποκτά ως μεσολαβητή τον διορισμένο από το δικαστήριο σύμβουλο Χρηματοοικονομικών Επιχειρήσεων, Αντ. Πασπάτη. Στόχος του είναι να μεσολαβήσει, έτσι ώστε επιχείρηση και πιστωτές να συμφωνήσουν στην ένταξη. Σε αυτή την περίπτωση, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες εξυγίανσής της, διαφορετικά η «Leo Burnett» υποχρεούται να προχωρήσει σε πτώχευση.


Και αυτό γιατί πλέον αν και στο πελατολόγιό της διέθετε ονόματα όπως η Εθνική Τράπεζα και ο ΟΠΑΠ, τα χρέη της είναι υπέρογκα και αφορούν κυρίως ακάλυπτες επιταγές. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι οι οφειλές της μόνο στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.


Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ερωτήματα είχε προκαλέσει η απουσία των εκπροσώπων της εταιρείας από τη δικαστική διαδικασία στα τέλη Νοεμβρίου. Διαδικασία, με την οποία θα κρινόταν η υπαγωγή τής «Leo Burnett» στην προπτωχευτική διαδικασία. Τελικά, όμως, αιτία της μη προσέλευσης ήταν το γεγονός ότι ήδη το Πολυμελές Πρωτοδικείο είχε αποφασίσει την ένταξη στο άρθρο 99.Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου