ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

3 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..? ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ...ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΛΑΟ!!
 ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ..ΥΠΟΜΟΝΗ ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ ΜΟΥ!!

Πριν από μια εβδομάδα, περίπου 500 οικογένειες ιθαγενών κατέλαβαν έκταση που ανήκει στην εταιρεία Ledesma, η οποία αποτελεί ιδιοκτησία της οικογένειας Blaquier, σύμμαχο του αιματοβαμμένου καθεστώτος Βιντέλα, (1976-1983). Κύριο αίτημα των καταληψιών, ήταν να τους δοθεί η γη για κατοικία.
Η αστυνομία κάτω από τις εντολές της εταιρείας και της κυβέρνησης επιτέθηκαν στις οικογένειες κατα την διάρκεια του ύπνου, ρίχνοντας αέρια και πλαστικές σφαίρες πάνω στις σκηνές, είτε βάζοντας φωτιά σε αυτές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλοι έξι, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένα βρέφος μόλις 1,5 μηνών αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας, σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι οι καταληψίες ήταν οπλισμένοι.
Η ανεργία, η φτώχεια και ο πληθωρισμός είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολιτεία του Χουχούι και ειδικά η περιοχή του Libertador. Η εταιρεία Ledesma είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας με 157.556 εκτάρια στην ιδιοκτησία της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 40 εκτάρια θα έφταναν για να επιλυθεί το πρόβλημα της κατοικίας στην περιοχή του Libertador.



H κατάληψη αυτή δεν πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα. Είχαν προηγηθεί έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ ιθαγενών και  ιδιοκτητών πριν από 5 χρόνια. Οι τελευταίοι υποσχέθηκαν ότι θα παραχωρούσαν τη γη στους ιθαγενείς μετά από την λήξη της πενταετίας.
Αυτή είναι μια μόνο σκηνή από την πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Αργεντινής. Η εικόνα της χώρας όπως παρουσιάζεται στο εξωτερικό διαφέρει ριζικά από την πραγματικότητα: η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Κίρσνερ και στην συνέχεια της Κριστίνα, με την επαναδιαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την κοινωνική της πολιτική προπαγανδίζει συνεχώς ότι οδήγησε την Αργεντινή σε ευημέρια. Μια ευημέρια ωστόσο πλασματική, που αφορά μόνο τους δείκτες της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι τις ζωές των ανθρώπων. Οι επιθέσεις και δολοφονίες της αστυνομίας και των αφεντικών είναι συνεχείς στις ιθαγενικές κοινότητες και στις πόλεις, απέναντι σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό.

ΠΗΓΗ:Athens indymedia, La Haine


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου