ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ:ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.! ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΔΩ..

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην οποία χιλιάδες Αμερικανοί αγωνίζονται να επιβιώσουν, οι τοπικές αρχές των ΗΠΑ. δεν είναι ικανοποιημένες με το αμφιλεγόμενο ομοσπονδιακό νόμο HR 347 που ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις και έχουν προχωρήσει περισσότερο όσον αφορά τους σχεδιασμούς  τους στο να καταστείλουν τη βούληση των πολιτών της χώρας. Τώρα απαγορεύουν την διανομή τροφή στους φτωχούς και άστεγους σε εξωτερικούς χώρους. Η Φιλαδέλφεια και το Χιούστον είναι δύο μεγάλες πόλεις, που επιβάλουν σημαντικούς περιορισμούς της προσωπικής βούλησης των πολιτών τους στο να στέκονται αλληλέγγυοι στους άπορους. Στις 14 Μαρτίου, στη Φιλαδέλφεια o δήμαρχος Μάικλ Νούττερ  ανακοίνωσε την απαγόρευση από το νόμο  της παροχής τροφής των αστέγων και των απόρων σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τον Νούττερ, η σίτιση των αστέγων στα πάρκα γίνετε κατά παράβαση των υγειονομικών συνθηκών. Αλλά  οι ακτιβιστές είναι πεπεισμένοι ότι η πραγματική αιτία της κυβέρνησης της Φιλαδέλφειας είναι να καθαρίσει την τουριστική περιοχή της από την “ασχήμια” που προκαλούν οι άστεγοι.
Οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ εντός 30 ημερών. Όσοι παραβιάζουν το νόμο θα λαμβάνουν δύο προειδοποιήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσουν ένα πρόστιμο $ 150. Ο Χιούστον, επίσης, ανακοίνωσε ότι η πόλη αναπτύσσει το δικό της δίκαιο, που θα  απαγορεύει να δίνετε τροφή στους απόρους.
Ποιος είναι αλήθεια ο σωστός τρόπος για την σίτιση  στους άστεγους;
“Η διατροφή των πεινασμένων δεν πρέπει να γίνεται, σαν να  έχετε ένα φορτηγό και χωρίς καμία σκέψη να διανείμει χάμπουργκερ , και στη συνέχεια να εξαφανίζετε  στο σκοτάδι μία βροχερή νύχτα», δήλωσε ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Μάικλ Νούττερ, ο οποίος έχει ως στόχο να προωθήσει την πρακτική της σίτισης των φτωχών σε στεγασμένους χώρους. Ταυτόχρονα, κατά τον Νούττερ, μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις στα πάρκα δεν θα επηρεάζονται από την απαγόρευση (δηλαδή τα οικογενειακά πικ νικ).
Ενώ τονίζει ότι οι τοπικές κυβερνήσεις  επιδιώκουν να προστατεύσουν τους φτωχούς από μια νοσηρή και επικίνδυνη τροφή, χωρίς όμως να  μπορεί να δώσει κάποια παραδείγματα για όλες τις περιπτώσεις όπου κάποιος έχει πέσει άρρωστος από την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη αλληλεγγύη των πολιτών.
Η πρωτοβουλία προκάλεσε έντονη αγανάκτηση μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των ακτιβιστών. «Είναι μια σαφής παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει  να τρώνε σε ορισμένους χώρους. Αλλά οι άνθρωποι που δεν θα το κάνουν, δεν θα μπορούν  να φάνε »λέει ο ακτιβιστής Μπράιαν Τζένκινς.
“Έχω πληρώσει 1.000 δολάρια πρόστιμο για «έγκλημα»μου”
 Εν τω μεταξύ, η πρακτική του καθορισμού από το νόμο του ποιος είναι ο σωστός τρόπος για την σίτιση  των αστέγων είναι κοινή για τις διάφορες διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Ακτιβιστές στην Καλιφόρνια, Τέξας, Πενσιλβάνια, τη Νότια Καρολίνα και τη Φλόριντα αναφέρουν ότι αισθάνονται εδώ και πολύ καιρό την καταστολή από την αστυνομία, εμποδίζοντάς τους από την παροχή τροφίμων στους φτωχούς.
«Ήμουν ανάμεσα στους 24 συλληφθέντες στο Ορλάντο, της Φλόριντα, τον Ιούνιο του 2011 για τη διανομή τροφίμων σε μια ομάδα φτωχών ανθρώπων σε αυτό που αποφασίστηκε ότι είναι μια παραβίαση του νόμου της διατροφής  . Όταν συνελήφθη για δεύτερη φορά, πέρασα 17 ημέρες πίσω από τα κάγκελα. Έχω πληρώσει 1.000 δολάρια πρόστιμο για το «έγκλημα» μου, »είπε η ακτιβίστρια  του κινήματος αλληλεγγύης ‘Food Not Bombs’ Keith McHenry RT.
“Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι μπορεί να συλληφθούν ή να τους επιβληθεί πρόστιμο για τη βοήθεια προς τους απόρους στην  προσπάθεια τους να βρουν μακροπρόθεσμες λύσεις στο πρόβλημα της  φτώχεια στις ΗΠΑ.  Κατέληξε ο Keith.
“Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να ταΐσει τους φτωχούς, υπάρχει μόνο η δίκαιη κατανομή όλων των τροφίμων που μπορεί να αντέξει η  οικονομία μας»”, δήλωσε ο ακτιβιστής Kathy Mitro στην αναφορά του στο διαδίκτυο αλληλεγγύης μετά τη σύλληψή του στο Daytona Beach της Φλόριντα.


ΠΗΓΗ: eagainst.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου