ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΓΙΟΡΤΗ Η' ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Η' ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ..??

Αστυνομικό ρεπορτάζ ή ανταπόκριση από πολεμικό μέτωπο; Ασαφής μοιάζει η απάντηση που αφορά την περιφρούρηση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, καθώς αυτή κορυφώνεται και χιλιάδες αστυνομικοί φρουρούν το κέντρο της Αθήνας, στο οποίο μπορεί κάποιος να παραβρίσκεται μόνο αν περάσει από εξονυχιστικούς ελέγχους.

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση στο Σύνταγμα στις 11.30 ενώ μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα επί της οδού Βουκουρεστίου, λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης



Σε 23 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, μετά τα επεισόδια και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου και παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιεί δύναμη 7.000 αστυνομικών
προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα, όπως στην 28η Οκτωβρίου που παρέλασε και κόσμος, καταδικάζοντας κάθε λογής «επίσημους» του κυβερνητικού μετώπου. Για το λόγο αυτό επιστρατεύονται όλα τα μέσα και εργαλεία ενώ έντονα αντιδρούν κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία σημειώνει ότι ο θυμός ενός ολόκληρου λαού δεν αντιμετωπίζεται με την καταστολή. «Να μην αφήσουμε τους ακραίους να στείλουν λάθος μηνύματα», δηλώνει βέβαια από την πλευρά του ο Μ. Χρυσοχοΐδης.
Συγκεκριμένα, δύναμη 7.000 αστυνομικών, στην οποία περιλαμβάνονται 40 διμοιρίες των ΜΑΤ, θα αναπτυχθεί στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω χώρους. Επιπλέον, όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.

Στο βασικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η συνεισφορά μελών των ενόπλων δυνάμεων που, μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας, θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πλατείας Συντάγματος και γύρω από την εξέδρα των επισήμων, που -όπως πάντα- θα στηθεί μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν, ενώ κλειστή από την Παρασκευή είναι η Νομική Σχολή.
  

Πρόκειται ασφαλώς για μια πρωτοφανή κατάσταση στην οποία επιστρατεύονται όλες οι μέθοδοι καταστολής.
Στη σημερινή μαθητική παρέλαση θα «δοκιμαστεί» το μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, που έχει καταρτιστεί για να πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου χωρίς επεισόδια και επιθέσεις σε πολιτικούς.
Έτσι, από τις 7 το πρωί απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος ενώ ομάδες αστυνομικών θα διενεργούν προληπτικούς ελέγχους σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που θα κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

- Με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.
- Μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην Βουλή, στα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος, έχει στηθεί «σιδηρούν παραπέτασμα» ενώ η Όθωνος και η Β. Γεωργίου Α΄ είναι επίσης κλειστές για το κοινό ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στο κομμάτι της Λ. Β. Αμαλίας μπροστά από τους επισήμους.
- Όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση ενώ οι αστυνομικές αρχές θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων.
Πάντως, ειδικό σχέδιο διαφυγής των πολιτικών και των επισήμων δεν υπάρχει, καθώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αυτό το σχέδιο « δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Σιδερένια κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί και σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου, προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή εισβολή στον χώρο της παρέλασης. Οι απλοί πολίτες που θα θελήσουν τελικά να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις σήμερα και αύριο, θα περιοριστούν στην περιοχή από τη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Βουκουρεστίου και κάτω, με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της Μαθητικής Παρέλασης στις 24-3-2012, και για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από τις 07.00 το πρωί θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω Λεωφόρους, Οδούς και Πλατείες:
1. Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
2. Λ. Β. Σοφίας , στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
3. Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
4. Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
5. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
6. Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
7. Λ. Συγγρού , στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
8. Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
9. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς





ΠΗΓΗ: TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου