ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

TΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ. Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ MOODYS ΕΦΕΡΕ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ...! Ε ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ..!

ΣTO στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης βρίσκεται και επίσημα πλέον από χθες η Γαλλία μετά την προειδοποίηση του οίκου Moody'Αs για πιθανή υποβάθμιση του αξιόχρεου της οικονομίας. Η αμφισβήτηση της ισχύος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θέτει εν αμφιβόλω την ίδια την αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και δίνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Οι πρώτες επιπτώσεις καταγράφονται στις μαζικές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στις πιέσεις στο ευρώ και στον χρυσό. 
Ο οίκος Moody's προειδοποίησε ότι το άλμα των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων της Γαλλίας και οι ασθενέστερες προοπτικές ανάπτυξης μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας.

«Το επίμονα υψηλό κόστος δανεισμού για μια παρατεταμένη περίοδο θα μπορούσε να διογκώσει τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γαλλική κυβέρνηση εν μέσω επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών», δήλωναν αξιωματούχοι του οίκου. 


Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουά, χαρακτήρισε «πολύ ικανοποιητικό» το κόστος δανεισμού της χώρας έως σήμερα, αμέσως μετά την προειδοποίηση του Moody'Αs. Υπενθύμισε ότι η Γαλλία θα εφαρμόσει πρόγραμμα δημοσιονομικών περικοπών ύψους 65 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Ωστόσο ο οργανισμός διαχείρισης του γαλλικού δημόσιου χρέους (Agence France Tresor) άντλησε από τις αγορές 7,005 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέτοντας έντοκα γραμμάτια διάρκειας 12, 25 και 47 εβδομάδων. Στην τρίτη κατηγορία εντόκων γραμματίων το επιτόκιο ήταν ανοδικό. Η γαλλική κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει στο 1% την ανάπτυξη του 2012 από 1,75% αρχική εκτίμηση. 
«SOS» για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του EFSF εξέπεμψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζοντας ότι «απεύχεται την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας» γιατί το πρόβλημα θα λάβει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. 


Ο εντοπισμός του προβλήματος της κρίσης χρέους στον πυρήνα της ευρωζώνης αναστάτωσε περαιτέρω τις αγορές χθες. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο αντιπροσωπευτικός πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEuroFirst 300 διολίσθησε κατά 3,29%. Το Παρίσι κατέγραψε απώλειες 3,41%. Το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,3428 δολάρια, για να ανακάμψει στα 1,3505 δολάρια (-0,07%) όταν διαπιστώθηκε αδυναμία στη διαχείριση του δημόσιου ελλείμματος των ΗΠΑ. Ισχυρές απώλειες 2,57% σημειώνονταν στην αγορά της Wall Street, εξαιτίας του διαφαινόμενου ναυαγίου στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για την τιθάσευση του υψηλού αμερικανικού ελλείμματος. Οι απώλειες και το ισχυρό έναντι του ευρώ δολάριο προκάλεσαν την πτωτική διόρθωση των τιμών του χρυσού στα 1.693,64 δολάρια (-1,81%). 


Οι απώλειες στις αγορές τελικά συνδέονται κυρίως με τη νέα τροπή των ανησυχιών να λάβει η κρίση παγκόσμια χαρακτηριστικά, όπως εύστοχα προειδοποίησε χθες ο αντιπρόεδρος της Κίνας Γουάνγκ Κισάν. Η τάση καταγράφεται στην υποτίμηση των συνδεδεμένων με εμπορεύματα νομισμάτων, όπως το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

ΠΗΓΗ: Πρέζα.ΤV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου