ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΝΕΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ!!

Ανεξαρτητοποιείται ο Γ. Λιάνης

Σε επιστολή του, στην οποία ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, υπογραμμίζει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και πως «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο».

«Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς», αναφέρει στην τετρασέλιδη επιστολή παραίτησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Φλώρινας. «Όλοι παραδέχονται πλέον, ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό και τέλος, να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

«Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας», ήταν η απάντηση της κυβέρνησης. Σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λιάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται «μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις» για να αποφευχθεί «μια καταστροφική χρεοκοπία που θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας». «Έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας», πρόσθεσε.

Παραίτηση Κοτσακά από το Εθνικό Συμβούλιο

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Επικαλούμενος την αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «θα προχωρήσω με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα», ο κ. Κοτσακάς προσθέτει ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο, «όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή».

Ο κ. Κοτσακάς στην επιστολή του κάνει λόγο για «συντηρητική μετατόπιση του τέως σοσιαλιστικού κινήματος», επικρίνει την πολιτική της κυβέρνηση για την υπογραφή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης που το ακολούθησε χωρίς κύρωση από την Βουλή με την χώρα «να παραιτείται από το δικαίωμα κρατικής ασυλίας».

«Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού», αναφέρει ο κ. Κοτσακάς προσθέτοντας ότι «ως Έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική».

Στην ίδια επιστολή ο κ. Κοτσακάς δηλώνει πως θα παραμείνει ανένταχτος στον ιδεολογικό του χώρο αγωνιζόμενος για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε από το 1974.

Καταψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο ο Αλ. Αθανασιάδης

Νωρίτερα, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Είναι μια δήλωση από ψυχής, είπε και συμπλήρωσε πως το έχει αποφασίσει καθώς έχει μάθει να υπηρετεί τις αξίες και τα πιστεύω του.

Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε πως δέχεται ήδη οχλήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για τους λόγους που τον οδηγούν στην απόφαση αυτή. Ο ίδιος δήλωσε ακόμη άγνοια για το αν υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που θα το καταψηφίσουν.

Νέες επικρίσεις Ανδρουλάκη

Κείμενο προβληματισμού για το χειρισμό της οικονομίας έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, όπου επισημαίνει πως η Ελλάδα σχοινοβατεί ανάμεσα σε δύο αβύσσους, μία εντός και μία εκτός, και κάθε στιγμή μπορεί ένα παραπάτημα ή ακόμα και τυχαίο συμβάν να οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση.

Αναφερόμενος στην «άβυσσο εντός» σημειώνει πως «η αξιωματική αντιπολίτευση καιροσκοπεί στο χείλος του γκρεμού ενώ η κυβέρνηση ιδιαίτερα με την υπερφορολόγηση που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, αδυνατεί να "μιλήσει" στο λαό. Δεν του δίνει να καταλάβει ότι το χρέος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθεί στο σύνολό του από τους φορολογούμενους, και μάλιστα τους πιο αδύνατους, και πως πρέπει να αγοράσουμε χρόνο για να γίνει εφικτή η πολιτική αναδιάρθρωσή του υπό την ομπρέλα του ταμείου Διάσωσης με την έκδοση ευρωομολόγου, πράγμα που θα οδηγήσει στην πολιτική αναδιάρθρωση και ολοκλήρωση της ίδιας της ευρωζώνης».

Ο κ. Ανδρουλάκης καταθέτει προτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης χρέους, οι οποίες αφορούν στο σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης εμπιστοσύνης, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σε μία από τις πρόσφορες πιθανές μορφές της, αναμόρφωση θεμελιωδών ζητημάτων του μνημονίου ΙΙ, με πρωτοβουλία επίσης του πρωθυπουργού, ο οποίος θα πρέπει να καλέσει δεσμευτικά ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά σε κοινή επαναδιαπραγμάτευση με τους θεσμούς της ευρωζώνης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ζητήσει την υπερψήφιση της καταληκτικής συμφωνίας με τους εταίρους που θα προκύψει από τη συνδιαπραγμάτευση τουλάχιστον από 180 βουλευτές. Διαφοροποιούμενος ξεκάθαρα από τη θέση της κυβέρνησης για ψήφιση του μεσοπρόσθεσμου στη Βουλή με απλή πλειοψηφία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ακόμη: «Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί η ψήφιση αποκλειστικά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ακόμα και ενός βελτιωμένου Μεσοπρόθεσμου σχεδίου δε θα επιλύσει την κρίση εμπιστοσύνης και δεν είναι βέβαιο ότι θα αναχαιτίσει την περαιτέρω πολιτική, οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίηση».

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης βουλευτών, επιμένει η κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση θέμα παραίτησης των βουλευτών. Έχουν την αγωνία τους και τις ενστάσεις τους. Θεμιτό είναι αυτό, αλλά μπροστά στο πατριωτικό καθήκον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν, όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα», δήλωνε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή πληθώρα ερωτήσεων για τη στάση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι χρειάζεται από όλους νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σύνεση, γιατί θα ήταν άκομψο να αναφερθεί σε συμπεριφορές και αντιδράσεις βουλευτών. «Είναι ιστορικό καθήκον όλων, να ανταποκριθεί ο καθένας στην ευθύνη του», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλη δε ερώτηση ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι τα διλήμματα δεν είναι εκβιαστικά, αλλά υπευθυνότητας και ουσίας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Σχετικά με τη στάση του κ. Αθανασιάδη, ο εκπρόσωπος απέφυγε να την σχολιάσει και περιορίστηκε να πει ότι όλοι κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση κι οι βουλευτές το έχουν αποδείξει.

Εξάλλου σχετικά με εξώδικα, που έχουν λάβει ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν χρειάζονται εξώδικα για να ασκηθούν πιέσεις και το αίσθημα ευθύνης τους δεν επηρεάζεται από τέτοιες ενέργειες».

*Αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοινώθηκε πως ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τετάρτη στις 13:00 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

ΠΗΓΗ tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου