ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΗΠΑ:ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΟΜΠΑΜΑ...Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ...ΕΜΜ ΕΙΤΕ ΑΣΠΡΑ, ΕΙΤΕ ΜΑΥΡΑ ,ΕΙΤΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ..



Λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της ισχύος του Πατριωτικού Νόμου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε την ηλεκτρονική του υπογραφή, ανανεώνοντας τον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Νωρίτερα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανανέωσε τις εξουσίες του νομοθετήματος με 150 ψήφους υπέρ και 153 κατά.
Κατά τις σχετικές συζητήσεις στο Κογκρέσο, οι νομοθέτες απέρριψαν προσπάθειες να μετριαστούν οι εξουσίες που παραχωρεί ο Πατριωτικός Νόμος, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ατομικές ελευθερίες των πολιτών. Αν και η ακριβής χρήση του εν λόγω νόμου από την κυβέρνηση παραμένει μυστήριο, μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας δυσαρεστήθηκαν με την επέκταση της ισχύος του.
Λίγο πριν την ψήφιση του Νόμου, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής του Όρεγκον, Ρον Γουάιντεν, δήλωσε: «Θέλω να απευθύνω αυτή την προειδοποίηση: Όταν ο αμερικανικός λαός θα ανακαλύψει το πώς ερμήνευσε η κυβέρνησή τους κρυφά τον Πατριωτικό Νόμο, τότε θα μείνουν έκπληκτοι και θα εξοργιστούν». Και ο Γερουσιαστής του Κολοράντο Μάρκ Ούνταλ δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος: «Οι Αμερικανοί θα ανησυχήσουν αν μάθουν πως εφαρμόζεται αυτός ο Νόμος».
Από τη νομοθέτηση του Πατριωτικού Νόμου, κατά την προεδρία του Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ, πολλές οργανώσεις ακτιβιστών έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση για εκμετάλλευση της νομοθεσίας προκειμένου να καταστείλουν μη-βίαιες πολιτικές οργανώσεις. Κατά τις συζητήσεις στο Κογκρέσο αυτό το μήνα η εκπρόσωπος του Τέξας, Σίλα Τζάκσον Λι, υπογράμμισε την αντίθεσή της στον Πατριωτικό Νόμο με το παράδειγμα των επιδρομών του FBI στα σπίτια 23 ακτιβιστών υπέρ της αλληλεγγύης σε Παλαιστίνη και Κολομβία Παλαιστίνιους, καθώς και τις κλήσεις σε απολογία που έλαβαν στα τέλη του 2010.
Το Κογκρέσο καθυστέρησε στην ανανέωση του Πατριωτικού Νόμου εξαιτίας της επιμονής ενός γερουσιαστή κατά του νομοθετήματος, του Ρεπουμπλικάνου Ραντ Πολ, ο οποίος διέκρινε στις εξουσίες του νομοθετήματος για τη δίωξη «τρομοκρατών» την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη.
Με το νόμο αυτό, δίνεται νομιμότητα στη διατήρηση υποκλοπών, οι οποίες δεν εξουσιοδοτούνται για κάποιο μέσο ή συσκευή αλλά ανά άτομο, για δικαστικές έρευνες σε εταιρικά αρχεία και για την παρακολούθηση «αυτόνομων υπόπτων» χωρίς επιβεβαιωμένους δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις. Επιπλέον επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τα αρχεία των τοπικών βιβλιοθηκών της χώρας.



ΠΗΓΗ ΤVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου