ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

JEFREY...." AN ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ Κ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"...

TAΜΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!

Δεν είναι ταμπού η μονιμότητα των Δημοσίων υπαλλήλων", απάντησε σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, στη διάρκεια της οποίας επανέλαβε τις θέσεις που είχε διατυπώσει στην ομιλία του, το Σάββατο.
Σε μια άλλη ενδιαφέρουσα ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι επόμενες δόσεις να δίδονται στην Ελλάδα τμηματικά, πράγμα που, σύμφωνα με την ερώτηση, θα κάλυπτε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά θα οδηγούσε εσωτερικά σε στάση πληρωμών. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε παρεμφερή ερώτηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "γι αυτό δίνουμε τη μάχη".
Ο Πρωθυπουργός κάλεσε όλους να βοηθήσουν για να βγει η Ελλάδα από την ύφεση χαρακτηρίζοντας «πατριωτικό καθήκον» τη συστράτευση για τη διάσωση της χώρας. Κάλεσε μάλιστα όλες τις δυνάμεις να στηρίξουν τα νέα μέτρα, καθώς όπως τόνισε «κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε την συμφωνία είναι επισφαλής και επικίνδυνη για την χώρα και τους πολίτες».
Στη σχετική ερώτηση ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος δε θέλει εκλογές. Θέλει αλλαγές και προοπτική. Δεν πάμε σε εκλογές».
Σχετικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ο Γιώργος παπανδρέου διαβεβαίωσε πως «ούτε μαζικές απολύσεις θα γίνουν ούτε θα μειωθούν στο μισό οι μισθοί του Δημοσίου. Αυτό που θα υπάρχει θα είναι ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο. Ο στενός δημόσιος τομέας δεν κινδυνεύει».
Ο κ.Παπανδρέου παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση του έκανε λάθη, όπως το σύστημα των αποδείξεων αλλά τόνισε πως «λάθος θα ήταν να μην είχαμε πάρει αποφάσεις, όπως έκανε η ΝΔ. Όταν παίρνεις αποφάσεις και ιδιαίτερα υπό πίεση βεβαίως γίνονται λάθη. Το θέμα είναι να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται για να μπει ξανά το καράβι στο σωστό δρόμο.
Από το βήμα της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία και πρόσθεσε πως με τις πολιτικές της κυβέρνησης «καταφέραμε να απαλύνουμε σημαντικά το τεράστιο χρέος». Δήλωσε περήφανος για τους συνεργάτες του που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν δύσκολες αποφάσεις.
και που "ο καθένας βουλευτής κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, τις πελατειακές πιέσεις και να βάλει πάνω από αυτά το κοινωνικό συμφέρον".
Συμπληρωματικά σχετικά με τις διαφωνίες ή τις διαφορετικές προσεγγίσεις από υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τη χαίρεται τη σημερινή κυβέρνηση. Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν υπήρχαν υπουργικά συμβούλια που ήταν ανύπαρκτα, καθώς δεν συνεδρίαζαν, και πρωθυπουργοί που δεν εμφανίζονταν. Δεν μπορούν να κατηγορούν το σημερινό υπουργικό συμβούλιο επειδή κάθονται οι υπουργοί και συζητούν.
Στο ερώτημα για το αν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις του Οκτωβρίου, πήρε το λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση δίνει έναν συνεχή αγώνα για να καταβάλλονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Μόλις εφαρμοστεί η συμφωνία του Ιουλίου θα τα τακτοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Οι επόμενοι 2 μήνες είναι κρίσιμοι».
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σχολίασε ο κ. Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουν σοβαρότητα καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει ένα ντόμινο και σε επόμενες χώρες. Η Ελλάδα κατά ένα τρόπο φέρει το βάρος της Ευρώπης με δικό της βέβαια όφελος».
"Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, την γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο».
Ειδική αναφορά έκανε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και ανέφερε πως η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη θα υπογραφεί άμεσα.
Την άποψη πως είναι δικαίωμα κυρίαρχων κρατών, όπως η Κύπρος, η αξιοποίηση και εκμετάλλευση των φυσικών τους πόρων, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση της Άγκυρας για τις υποθαλάσσιες έρευνες νοτίως της Κύπρου.
Ερωτηθείς για το εάν θα αποτελέσει "casus belli" για την Ελλάδα τυχόν χρήση βίας από την πλευρά της Τουρκίας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: "Δεν είναι καθόλου ευχάριστη η απειλή βίας και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η νηφαλιότητα και βεβαίως πιστεύω ότι σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διεθνής Κοινότητα δεν θα θελήσει να υπάρξει όχι μόνο βία, αλλά ούτε απειλή βίας".
Σε συναφή ερώτηση για το πώς σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις ΑΟΖ στο Αιγαίο, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: "Μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας και του Διεθνούς Δικαίου εμείς διεκδικούμε όλα τα δικαιώματά μας. Τα δικαιώματά μας λένε πως, όπως το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της επέκτασης των χωρικών υδάτων, το θέμα ΑΟΖ είναι θέμα δικαιώματος, αλλά και θέμα συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες. Αυτό προσπαθούμε και προωθούμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας".
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός "μεταξύ των οικονομικών μας δυσκολιών με τα όποια προβλήματα ή θέματα μεγάλα είναι εθνικής σημασίας και εξωτερικής πολιτικής", σημειώνοντας ότι "αυτό το έχουμε και καταφέρει και διαμηνύσει παντού".
Ξεκαθάρισε μάλιστα πως "δεν επιτρέπουμε να παρεξηγηθεί από κανέναν ότι αυτή η αδυναμία σημαίνει πως είμαστε κι αλλού αδύναμοι ή ότι αλλού θα κάνουμε οποιεσδήποτε εκπτώσεις".
Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για τα σημερινά προβλήματα και την κατηγόρησε ότι φυγομάχησε και πέταξε την «καυτή πατάτα» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Εμείς φέραμε την Ελλάδα στη δεκαετία του ΄50; Δεν έχουν καμιά ευθύνη οι προηγούμενοι; Να τελειώνουμε, όμως, με την παρελθοντολογία. Αλλάζουμε τη χώρα και πάμε μπροστά. Τα λεφτά που υπήρχαν δεν πήγαν στην ανάπτυξη, πήγαν σε τεράστιες σπατάλες».

ΠΗΓΗ : TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου