ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ..

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΞΕΚΙΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ,....

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Κ ΠΙΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ...!!ΛΕΣ Κ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Η ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ!!



«Η συγκυβέρνηση προϋποθέτει συναίνεση», διαμήνυσε πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. «Η συναίνεση προϋποθέτει αντίστοιχες κοινωνικές διεργασίες», τονίζει στο tvxs.gr ο επικεφαλής της Metron Analysis Στράτος Φαναράς. Οι αναφορές για σύγκλιση ανάμεσα στα δυο κόμματα εξουσίας, αλλά και για πρόωρες εκλογές, διαδέχονται η μία την άλλη. Ωστόσο, παρατηρητές των πολιτικών εξελίξεων εκφράζουν επιφυλάξεις αναφορικά με το ουσιαστικό υπόβαθρο της σχετικής δημόσιας συζήτησης, τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Υπάρχουν σήμερα ποιοτικά στοιχεία τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη συναίνεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; «Είναι αμφίβολο αν το ίδιο το εποικοδόμημα, το πολιτικό σύστημα, αντιστοιχίζεται με τη σημερινή κοινωνική κινητικότητα, με τις νέες κοινωνικές διαιρέσεις και συμμαχίες. Από εκεί και έπειτα, ό,τι γίνεται στο επίπεδο της πολιτικής σκηνής, δηλαδή αν σημειώνονται συμφωνίες - συναινέσεις προς στιγμή ή σε συγκεκριμένα θέματα, νομίζω πως έχει να κάνει περισσότερο με έναν τακτικισμό, παρά με στρατηγικές επιλογές, πόσο μάλλον με κοινωνικές αντιστοιχίσεις», σχολιάζει ο κ. Φαναράς.
Και η σύγκλιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εκπαίδευση; «Αν μπορώ να ερμηνεύσω τα συμφραζόμενα από την επόμενη μέρα, θα έλεγα ότι δεν προοιωνίζεται μια στρατηγική σύμπλευση», εκτιμά. Ο ίδιος, σχολιάζοντας την άποψη πως ένα είδος συγκυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος, δηλώνει: «Μονόδρομος για την επιβίωση του πολιτικού συστήματος είναι να ανακτήσει την κοινωνική εμπιστοσύνη. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. Αν μια συνεργασία ή ανάλογες διεργασίες μπορέσουν να αποκτήσουν ένα χαρακτήρα πραγματικής σύγκλισης και να εκφράσουν πραγματικές κοινωνικές δυνάμεις, τότε έχουν μια τύχη. Αν, όμως, συνιστούν απλώς μια διαδικασία τακτικής διαχείρισης της εξουσίας, τότε δεν έχουν καμία τύχη».
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το «γαϊτανάκι» με αφορμή τη σύγκλιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, μία εξέλιξη η οποία τροφοδοτεί τα σενάρια ευρύτερης συναίνεσης και τελικά συγκυβέρνησης των δυο κομμάτων. «Υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του «στρατηγείου» της ΝΔ στη Συγγρού, μετά από συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά τους, κύκλοι της ΝΔ παραπέμπουν στην πρόσφατη δήλωση Σαμαρά: «Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος, δεν πρόκειται να δώσω».

ΠΗΓΗ: TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου